Marjakasvien joukkoon kuuluu laaja ryhmä yleisesti viljeltyjä ja kotipuutarhoissa kasvatettuja pensaita. Herukoiden (Ribes sp.) lajikevalikoima on laaja ja monipuolinen. Perinteisten puna-, valko-, musta- ja viherherukoiden  lajikkeiden lisäksi on myös joitakin erikoisuuksia kuten karviaisen ja mustaherukan risteymä sekä harokarviainen. Karviaiset (Ribes uva-crispa) ovat nousussa uuteen suosioon, ja lajikevalikoimaan on saatu sekä muutamia uusia lajikkeita että vanhoja unohduksissa olleita lajikkeita.

Tyrnien (Hippophae rhamnoides) joukossa on vanhojen perinteisten lisäksi  joitakin uusia kotimaisia lajikkeita ja myös koristekäyttöön sopiva hedelajike.  

Pensasmustikat (Vaccinium sp.) ovat suuressa suosiossa, ja lajikkeistoon on koottu tämän hetken varmimmat kasvatettavat lajikkeet Suomessa. Marjatuomipihlaja eli intiaanien mustikkapuu tai yleisesti Saskatooneiksi nimetty pensas on ollut suosittu terveysmarja jo pitemmän aikaa. Lajikkeistoon on vakiintunut parhaimmat lajikkeet. 

Makeasinikuusamat (Lonicera caerulea var. kamschatica) eli hunajamarjat (haskap) ovat uusi nouseva marjakasviryhmä, josta on vielä vähän kokemusta Suomessa. Kasvin alkuperä on Japanissa ja Kamtšatkan niemimaalla.   Ensimmäisten markkinoille tulleiden lajikkeiden tilalle on tullut jo runsaasti uusia ja isomarjaisempia lajikkeita, jotka ovat houkuttavan lupaavia sekä viljelyyn että kotipuutarhoihin. Jalostusta tehdään vilkkaasti mm.Venäjällä, Puolassa ja Kanadassa. 

Pihlajien ja makeapihlajien joukossa on monia kokeilemisen arvoisia vähemmän happamia lajikkeita.

Aronioiden valikoimaan on tullut myös uusia matalampikasvuisia lajikkeita, jotka ovat mielenkiintoisia sekä koriste- että hyötyarvoltaan.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Hikul

Tyrnin hede- ja pölyttäjälajike.

Julia

Tyrnin keskivarhainen emilajike.

Kulta

Tyrnin keskivarhainen emilajike.

Raisa

Tyrnin keskivarhainen emilajike.

Rudolf

Tyrnin hede- ja pölyttäjälajike.

Siipyy

Tyrnin keskivarhainen emilajike.

Tarmo

Tyrnin hede- ja pölyttäjälajike.