Menestymisvyöhyke: I-II

Valkomulperi eli silkkiäispuu on kotoisin Kiinasta ja sen lehdet on mm. silkkiäisperhosten toukkien ravintoa. Kiinalainen lääketiede on hyödyntänyt puusta myös lehtiä, kuorta ja juuria. Valkomulperi on levinnyt ympäri maailman ja siitä on jalostettu runsaasti isompimarjaisia lajikkeita. Mulperien sukuun kuuluu myös runsaasti muita lajeja ja hybridejä. Isompimarjainen mustamulperi ei menesty avomaalla Suomessa, mutta sen sijaan valkomulperi menestyy kohtalaisen hyvin Etelä-Suomessa. Puu kasvaa noin 5 metriä korkeaksi ja tiheäoksaiseksi puuksi. Valkomulperin lehdet ovat kiiltävän vihreät päältä ja alta valkonukkaiset. Kukat ovat pienet, vaalean vihertävät ja niihin kehittyy aluksi vaalea ja kypsyessään vaaleanpunertava tai tummanpunainsen musta kerrannaismarja (n. 1-1,5cm). Kypsät marjat ovat miedon makeita. Marjoissa on runsaasti ravintoaineita ja C-vitamiiniä. Marjoja voi syödä sellaisenaan tuoreena tai kuivattaa, ja niistä voi tehdä myös mehua ja hilloa.