Menestymisvyöhyke: I-III

Valkea Kuulas on tullut meille Baltian maista, missä se nopeasti alkoi levitä 1850-luvulla. Suomessa lajiketta kutsuttiin ensin Valkoiseksi Kirkasomenaksi. Nimisekaannusta Valkoiseen Nalifiin on joissakin maissa tapahtunut, mikä on vaikeuttanut lajikkeen alkuperän selvittämistä.
Lajike sai aikoinaan suurta huomiota Ranskassa ja sai nimekseen Transparente Blanche, joka on sen alkuperäinen nimi ja viittaa ranskalaiseen alkuperään. Saksassa lajiketta kutsutaan Weisser Klarapfel ja USA:ssa Yellow Transparent.
Valkealla Kuulaalla on erikoinen kyky muodostaa joskus siemenettömiä hedelmiä. Sato alkaa varhain ja se ei ole kovin vaativa maanlaadun suhteen. Sato on yleensä suuri ja lähes jokavuotinen, mutta puu ei elä kovin vanhaksi.
Hedelmä on keskikokoinen tai suuri, muodoltaan kekomainen. Väriltään se on vaalean vihertävä tai keltainen, kypsyttyään kuulakas. Maku on hapahkon aromaattinen, pirteän viinihappoinen.
Valkea kuulas on monikäyttöinen. Se on edelleen hyvä tuoreomena mutta myös hyvä talousomenana. Ranskassa sitä on viljelty mm. siideriomenana. Hedelmät kypsyvät elokuun lopulla ja säilyvät kylmävarastossa muutaman viikon. Kypsät hedelmät ovat erityisen herkkiä kolhuille.