Menestymisvyöhyke: I-III

Sävstaholm on syntynyt siemenkylvöstä Sävstaholmin tilalla Ruotsissa Södermanlandissa 1830-luvulla, mistä sen löysi puutarhuri C.F. Rydström. Emopuu oli olemassa vielä 1940-luvulla. Se oli rauhoitettu v. 1921 luonnonmuistomerkkinä. Sävstaholmia ryhdyttiin lisäämään taimistoissa vuodesta 1851 ja se tuli pian Suomeenkin. Lajiketta lisätään edelleenkin. Hedelmä on vaihtelevan kokoinen, osa on varsin suuria, osa jää melko pieniksi. Hedelmä on muodoltaan usein toispuolisesti kasvava, pyöreän pitkulainen. Pohjaväri on vaalea ja sitä peittää ruusunpunaiset viirut melkein kauttaaltaan. Maku on miedon viinihappoinen, mehukas, malto muuttuu joskus jauhoiseksi. Se on herkullinen pöytähedelmä. Hedelmään tulee jonkin verran hedelmärupea ja siinä on myös alttiutta muumiotaudille. Puu on melko pystykasvuinen ja haarautuva.