Yhteistyökumppaneita

 

Luonnonvarakeskus (LUKE)

Puutarha-Tahvoset

Vakkataimi

Sundbergin taimisto

Hirvensalmen taimisto

VisitLohja

 

Jäsenyys ja kummitoiminta

RYHDY FRUTICETUM RY:N JÄSENEKSI

Yhdistyksen jäseksi voi hakea kuka tahansa toiminnastamme kiinnostunut henkilö. Emme peri vuosittaista jäsenmaksua, mutta olisimme iloisia, jos jäsen olisi kiinnostunut osallistumaan toimintaamme jollakin itselleen sopivalla toiminnalla.

RYHDY KUMMIKSI

Kummitoiminta on ollut mukana yhtenä toimintamuotona puutarhan perustamisesta lähtien. Puutarhalla on suuri joukko kummeja, jotka ovat rahallisella avustuksella tai muulla tavalla tukeneet puutarhan rakentamista. Kummeiksi ryhtyneet ovat voineet valita ’kummilapsekseen’ minkä tahansa hedelmä- tai marjalajikkeen. Valittavana on satoja lajikkeita. 

Kummiksi voi ryhtyä sopivaksi katsomallaan rahasummalla. Kummius ei velvoita mihinkään. Tosin emme voi myöskään luvata kovin paljon. Emme edes satoa. Kummit ovat kuitenkin aina tervetulleita järjestämiimme tapahtumiin ja katsomaan kummilastaan kun olemme puutarhassa paikalla.

Emme julkaise sivuillamme kummeiksi ryhtyneiden nimiä, ainoastaan ’kummilapsiksi’ päässeiden lajikkeiden nimet, jotta samalle lajikkeelle ei nimettäisi useampia kummeja.

Mikäli olet kiinnostunut kummiudesta ja haluat tukea toimintaamme, valitse hedelmien tai marjojen lajikeluettelosta mieleisesi lajike ja ota yhteyttä  meeri.saario@gmail.com tai puh. 040 5890043.

Kummilapsiksi jo varatut lajikkeet:

Omenat
VUOKKO
PIRJA

AROMA

AMOROSA

ÅKERÖ HASSEL

ÅKERÖ

VALKEA KUULAS

TALLINNAN PÄÄRYNÄOMENA

SIGNE TILLISH

OLLIN OMENA

Mitshurinin talviarkad

LOUHISAAREN ANANAS
KERSTI

HUVITUS

ESTERI

ASTRAKAANI GYLLENKROK

ANANASKANELI

KELTAKANELI
Kirkniemen Talvi
YLIKOPPELI
Eppulainen

Päärynät
AUNEN PÄÄRYNÄ
TSISOVSKAJA

Olga

Kirsikat
ISOKUULASMARJA ’Viljo’

Marjat
KARHUNVATUKKA

rypale_sin